lördag 24 januari 2009

Nytt år







Hej allihopa!Det är en hel månad sedan jag skrev på bloggen! Mycket har hänt och vi har dessvärre även varit sjuka i omgångar hela familjen. Man kan få många konstiga sjukdomar här. Min lillasyster fick åka till sjukhuset i Phuket som ligger 4 timmar här ifrån. Men det gick bra. Annars finns det en doktor här på Koh Lanta som är duktig som man kan besöka på vardagarna. Nu har vi varit hos henne allihopa flera gånger. Skolan började en vecka före er men då var jag sjuk och sedan var jag ledig en vecka och sedan blev jag sjuk i slutet av den här veckan igen. Och nästa vecka ska vi åka till Malaysia, så då blir det bara två dagar i skolan. Så just nu är det lite knasigt och jag har inte riktigt kommit in i klassen efter jul.


Det har varit barnens dag här. Här ser ni när jag och en tjej i min klass gör armband, jag har blivit ganska duktig på det nu.


En vecka hyrde vi en tuk tuk och bestämde oss för att utforska Koh Lantas stränder. Det blev en rolig och äventyrlig vecka. Sen vill jag tillägga att mamma och pappa självklart hade hjälm när vi körde!
En av mina storasystrar har precis varit här och hälsat på i ett par veckor. Det var mysigt.
Vi hade givetvis jul här också, även om det är svårt att få riktig julstämning i värmen. Men jag fick fina julklappar och risgrynsgröt! Min mormor var här också över julen och hon hade med sig paket från Sverige också.

Vi har varit till Koh Phi Phi, som inte ligger så långt härifrån. Det var ganska annorlunda mot här på Lanta, mer folk, mer saker att köpa och så var det många fula hotell. Men jag tycker om att åka båt, så vi åkte runt Phi Phi och tittade på det här som är spännande grottor där fåglarna bygger bo och vet ni vad man gör? Jo, man plockar ner fågelbon och kokar soppa på dem!!! Helt sant!




Sen hälsade vi på i en vik där det bodde apor. Nu bor det väldigt mycket apor på Koh Lanta så jag ser dem längs vägarna var och varannan dag, men då har vi sällan kameran beredd. Min lillasyster älskar aporna och jag kan hålla med om att de är väldigt kul att se vad de hittar på.


Hej då för den här gången! Skriv gärna en kommentar om du kikar in på bloggen, det är kul att veta vem som läser och höra från er därhemma.

Jag ska försöka skriv någon mer gång innan vi åker till Malaysia nästa vecka.

Kram Bodil

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Bodil! Vad roligt att höra av dig vi undrade lite vart du tog vägen efter jul:-)Tråkigt att höra att ni har varit sjuka men hoppas att ni mår bättre nu.
Här i Sverige är det jättetråkigt väder just nu med regn och blask så njut av solen och värmen!
Skolgruppen pratar mycket om dig och vi saknar dig väldigt mycket. I onsdags var vi ute på en lång vandring över hela Långängen och hem till Kristina och Elisabeth. Tänk att vi orkade gå så långt. Vi håller på och går hem till varandra nu, det som vi började med innan du åkte du minns? Så försöker vi lära oss mer om Lidingö och att titta på kartan. Vi är lite nyfikna på hur det var på Lidingö på stenåldern för länge länge sedan. Skolbarnen vill gärna titta mer på och lära oss mer om runstenen som vi såg hos Siw och Magnus.
Vi fortsätter förstås med alfabetet också och lär oss Majas alfabetssånger, kan du dem?
I veckan hade vi gympa också med "Röris" det var kul!
Ha det så bra i Malaysia, det låter kul!
Kram Magda

Katarina sa...

Hej Bodil vi har läst din blogg och kolat på dina bilder dom är jättefina. Vi har varit på Cosmonova idag och tittat på rymden. Det är kallt här hemma. Vi åker mycket skridskor i skolan. Grattis på namnsdagen! Kramar från
Stella och Tilda

Vi saknar dig mycket.

Anonym sa...

Hej Bodil, vad roliga utflykter ni gör. Kul att se så många bilder. Nu har vi varit hemma från Guadeloupe i två veckor. Det var superkul där. Jag kan simma nu, rätt bra. På Guadeloupe var det jättemånga vågor. En stor snurrade jag runt i och kom under vattnet, och en annan tog min puff. Men inget var läskigt. Allt gick bra. Pappa höll i mig och lyfte mig över vågorna oftast. Förra helgen längtade jag till att simma så då åkte vi till Gustavsbergsbadet som är vårt favoritbad. Där finns två vattenrutschkanor. Den ena får jag inte åka i. Jag åkte också två varv runt hela Kottlasjön på skridskor. Det är lite snö, men is, som tur är. I julklapp fick jag ett ängelslott. Det kan vi leka med när du kommer hem. Vad fick du i julklapp? Tomten kom till mig innan jul eftersom vi skulle resa bort. På Guadeloupe kom en låtsastomte med en kudde under magen. Imorgon ska jag till tandläkaren. Stackars er som har varit sjuka så mycket. Hoppas ni mår bra nu allihopa. Kram Victoria

Anonym sa...

Hej Bodil!
Tycker du att det ska bli kul att åka till Malaysia? Vi var på badhuset igår och jag kunde simma utan puffar när jag stod på botten. Kan du också simma utan puffar? Jag tror väl inte att Doris kan simma utan puffar än för hon är ju aldeles för liten?! Å just det, du har namnsdag idag!! Känns det bra att ha namnsdag idag? Jag tror nog det! Grattis på Namnsdagen!! Kram Johanna