tisdag 16 december 2008

Lucia på Mulleborg

Vad roligt att se ert Luciatåg Bodil! Igår hade vi Luciamorgon på Mulleborg ute på verandan som vanligt. Vi i skolgruppen spelade vårt julspel och det gick jättebra! Fast det var ganska nervöst innan men oj, vad kul det var efteråt. Sedan kom Luciatåget med alla Knoppar, knyttar och mullebarn och vi sjöng bl a Snögubben står där i snölyktans sken, Midnatt råder och så Mössens Julafton på slutet förstås.
När alla mammor och pappor hade åkt till sina jobb så satt vi i vindskyddet runt brasan och smaskade i oss lussekatter och varm saft. Vi hade tur för det regnade faktiskt inte (det känns det annars som att det har gjort ett bra tag nu) utan det var stjärnklart och lite kallt.
Datorn på Mulleborg är trasig just nu så vi kan inte skicka några bilder men det kommer såsmåningom.
Idag hade vi skolgrupp som vanligt och då pratade vi om bokstaven H och kom på ord som börjar på H. Sedan träffade vi Trulle som berättade för oss vad en mening är. Vi tränade på att säga meningar om varandra t ex "Maja har en röd tröja", "Knut tycker om godis". Vi fick jobba i Trulleborken också s 12-15. Det var ganska svårt tyckte vi att komma på vad som hände före och efter bilderna, får se vad du tycker.
På slutet så läste Magda en lång vers för oss som en farbror som heter Viktor Rydberg hade skrivit "Midvinternattens köld är hård". Den handlade om en tomte som hjälpte till på en bondgård ochsåg efter alla djuren mm. Den var ganska lång och lite krånglig men rolig också för den var på rim.
Nu är der snart jullov. Det ska bli skönt tycker vi. Kommer du också ha jullov?

Kram från skolgruppen

1 kommentar:

Bodil sa...

Hade varit kul att få vara med på julspelet. Jag var på vår grannskolas julavslutning igår, de hade också julspel, då tänkte jag lite extra på er!
Vi hade också avslutning igår, men vi sjöng olika sånger istället, bl a hade vi lärt oss Feliz Navidad, kan ni den?
Jag ska ha 4 veckors jullov. Skolan har lov i 3 veckor och sedan har jag en vecka till!