fredag 28 november 2008

Veckobrev

Min fröken Annica skriver varje vecka om vad vi har gjort, tänkte att ni kunde få se hur hon skrev om vår vecka den här veckan, sista veckan i november. Jag har varit här i en månad idag.

Förskoleklassen Mangon
Veckan har mest varit mulen men molnen har spruckit upp ibland. Vi har under veckan varit med om en riktigt trevlig och lärorik utflykt.
Vi blev hämtade med minibuss direkt efter maten och åkte runt på ön, vi gjorde flera stopp utmed vägen. I mangroveträsken låg barnen på bryggan och kippade efter andan av förtjusning när slamkrypare (fiskar som kan gå) och vinkarkrabbor, i alla möjliga färger, kröp omkring.De lyssnade uppmärksammat när guiden och jag berättade om gummiträdet och om hur gummit kommer till.
Vi såg även cashewäppleträd och fick veta att under varje frukt hänger det en nöt.De mognar under juni, juli, augusti och september.
Vi stannade vid räkodlingar och fick se små räkor som togs upp med en håv.Avslutningsvis fick vi se ett risfält.
Vi har också fortsatt med att pussla och vända på ord, motorcykel-cykelmotor osv. Barnens fantasi har inga gränser.
När vi hade idrott fick barnen gå runt på stationer i en bollbana. Kasta boll i korg, studsa mot vägg, kasta och fånga, rulla och studsa. Barnen var otroligt duktiga.
På torsdagens matteprat pratade vi om att sortera och att man kan sortera på många olika sätt men det är viktigt att förklara hur man tänker.
Vi har även tillverkat en adventskalender som vi ska ha i vårt rum, alla ska få öppna en lucka varje dag.
På fredagen hade barnen engelska med Sara, de lärde sig att beställa saker när man är i en affär.
På livskunskapen pratade vi om känslan rädd, alla har vi varit rädda någon gång och det kan kännas skönt att prata om det.Den här vecka var det våran tur att hålla i fredagsavslutningen. Barnen var strålande när de i salan sjöng om alfabetet och ord som kan betyda många saker.
Barnen berättar:
Det var kul på gympan när vi hade bollbana, sa ZEB.
Det var kul i mangroveträsken när vi såg de gående fiskarna, sa TYRA.
Det var kul att se vinkarkrabborna i mangroveträsken, sa TILDA.
Övrigt:
Idag var det Alecs sista dag här hos oss, han fick med sig många positiva saker som Tyra läste upp för honom.Vi tackar Alec och hans familj för den här tiden och lycka till hemma i Sverige!
På fredag den 5 december är det Kungens födelsedag och då är skolan stängd.
Med önskan om en trevlig Helg
Annica och Mangobarnen

Inga kommentarer: